Chat with us, powered by LiveChat FAQ - Oftest Stillede Spørgsmål | Sengefabrikken FAQ - Oftest Stillede Spørgsmål | Sengefabrikken

FAQ - Oftest stillede spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål (F.A.Q)

 

Velkommen til vores side for oftest stillede spørgsmål. Herunder finder du svar på mange af de spørgsmål, som vi typisk får i løbet af en dag. Vi vil komme omkring alt lige fra levering og betingelser til konkrete problemstillinger omkring valg af produkt m.m. Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål herunder, eller du ønsker en uddybning, så er du selvfølgelig mere end velkommen til at kontakte os på vores livechat, via email kontakt@sengefabriksudsalg.dk eller på telefon 71 99 63 42 - vi er online alle ugens dage fra 08:00 - 22:00. 

Om Sengefabrikken

Har I en fysisk butik eller et showroom? 

Nej. Sengefabrikken er en onlineforretning uden fysiske butikker eller showrooms. Vi mener ikke at du kan prøve en seng i 5 minutter og efterfølgende være sikker på, at det er den helt rigtige seng for dig; det giver kort sagt ikke et retvisende billede, da der er enormt stor forskel på at prøve en seng i 5 minutter kontra at sove i den 6-9 timer hver eneste nat. 

I stedet for fysiske butikker, så leverer vi alle vores varer i gennemsigtig plastik, således du kan besigtige og prøveligge dem, inden du tager dem i brug. Herudover har du ved alle vores senge mulighed for at ombytte fastheden indenfor 50 dage efter levering, hvis det imod forventning viser sig at sengen er for fast eller for blød.

At vores onlinestrategi fungerer, understreges af at under 1 % af vores kunder vælger at ombytte fastheden. Langt de fleste vælger altså rigtigt fra start af, hvorfor du sagtens kan stole på vores fasthedsanvisninger, dine præferencer o.l., da det med stor sandsynlighed vil hjælpe dig frem til den helt rigtige seng og fasthed.

Kan man finansiere sit køb hos jer?

Ja, vi tilbyder to forskellige finansieringsløsninger; ViaBill og Santander. 

ViaBill er rente- og gebyrfrit ved køb op fra 0 kr. og op til 2.000 kr., imens Santander er rente- og gebyrfrit ved køb fra 2.000 kr. til 50.000 kr.

Ergo kan du altid finansiere dit køb rente- og gebyrfrit, dvs. 0 kr. i rente, 0 kr. i gebyrer og 0 kr. i oprettelse. 

Læs mere om vores rentefri finansiering igennem Santander HER

Hvad menes der med gratis levering? 

Vi mener gratis - som i 0 kr. Hos Sengefabrikken tilbyder vi således altid gratis levering på alle bestillinger, uagtet om du køber for 100 kroner eller 10.000 kroner*. Du kan læse mere om, hvad vores gratis levering dækker over HER

*Ved bestilling til ikke-brofaste øer (Samsø, Bornholm m.m.) vil der være et fast ø tillæg på 500 kr., da vi ikke har egne fragtmænd på øerne, men benytter os af eksterne samarbejdspartnere.

Jeg ønsker levering en bestemt dag, hvordan gør jeg opmærksom på dette?

Når du har bestilt via vores webshop, så får du en ordrebekræftelse tilsendt til din e-mail. Denne kan du besvare med ønsket leveringsdag. Det er meget vigtigt at vi får denne information samme dag, som du afgiver ordren - vores kollegaer ude på lageret er nemlig så hurtige og effektive at de som regel pakker og afsender din ordre allerede samme dag.

Kan fragtmanden tage min gamle seng med retur? 

Ja - du har mulighed for at tilkøbe bortskaffelse af din gamle seng, når du bestiller en seng via vores hjemmeside. Dette vælger du i bestillingsforløbet, efter du har indtastet din leveringsadresse.

Sælger I B2B? 

Ja, vi har leveret senge til hoteller og vandrehjem over hele landet. Hvis du er interesseret i et skarpt B2B tilbud, så skal du være mere end velkommen til at sende os en mail på kontakt@sengefabriksudsalg.dk. 

Om Produkterne

Boxmadras eller Kontinentalseng?

En boxmadras er den helt simple og klassiske løsning bestående af to madrasser - selve boxmadrassen med ben under og en topmadras øverst. En kontinentalseng består omvendt af tre individuelle madrasser placeret ovenpå hinanden - boxmadras nederst, springmadras i midten og topmadras øverst. Med en kontinentalseng får du altså et ekstra komfortlag i form af springmadrassen, der giver en dybere støtte/komfort samt får sengen til at syne af mere. 

Hvis du er i tvivl, om du skal vælge det ene eller det andet, så kontakt os endelig, så vi kan hjælpe og vejlede dig. 

Hvad betyder Pocket og Multipocket?

Pocket & Multipocket er to forskellige typer af fjedre. Begge typer er såkaldte posefjedre, hvor hver enkelt fjeder er indhyllet i en tynd filtpose, der gør madrassen i stand til at tilpasse sig den enkelte brugers individuelle trykpunkter og vægt, fordi fjedrene holdes adskilt. 

Forskellen ligger i størrelsen på den enkelte fjeder; en multipocket fjeder er mindre, hvorfor du ved en madras med multipocket fjedre får flere fjedre pr. m2. Desto flere fjedre, desto fastere er madrassen, da din vægt fordeler sig ud på en række mindre støttepunkter, hvor hver enkelt fjeder ikke bliver belastet og trykket ned i samme grad. 

Skal jeg vælge Pocket eller Multipocket?

Om du skal vælge en seng (eller madras) med pocket fjedre eller multipocket fjedre afhænger af din vægt og dine præferencer. Vejer du under 95/100 kg., så anbefaler vi pocket fjedre, hvorimod vi anbefaler mulitpocket fjedre, hvis du vejer over 100 kg. 

Vi har gjort det nemt for dig at finde rundt i sortimentet; derfor er alle senge og madrasser med multipocket fjedre navngivet med " +100 kg. ", der indikerer at produktet er med multipocket fjedre. 

Hvad er Komfortzoner?

Komfortzoner er et udtryk for såkaldte zoner i madrassen, der typisk er med lidt blødere fjedre. Dette kan for eksempel være omkring hoften/lænden samt skuldrene, hvor det er nødvendigt med ekstra aflastning ift. at holde ens krop og rygsøjle i vandret position. 

Komfortzoner er altså designet med henblik på, at din krop får den mest optimale støtte. Det er således alfa og omega at din rygsøjle ligger vandret, da dette er med til at afhjælpe og forebygger rygsmerter.

Hvilken topmadras skal jeg vælge?

Valget af topmadras er meget individuelt og afhænger i høj grad af personlige præferencer. Når du køber seng hos os, så har du altid frit valg imellem minimum to forskellige topmadrasser, så du kan vælge den finish på din nye seng, der passer bedst med dig og dine behov. 

Desto tykkere, desto bedre? Nej, bestemt ikke. Vi ser mange af vores konkurrenter, der sælger topmadrasser med totalhøjder på op til 10 cm. Mange tror – fejlagtigt i øvrigt – at bare fordi en topmadras måler 10 cm., så må den også automatisk være bedre end en topmadras, der måler 7-8 cm. Sådan forholder det sig dog langt fra nødvendigvis. Kvaliteten af en topmadras skal man således ikke kun måle på totalhøjden, da mange andre forhold er mindst ligeså relevante. Hvor stor en del af totalhøjden på 10 cm. er fx kerne og hvor meget er polstring/betræk? En tyk polstring omkring selve kernen er langt fra et plus, da støtten og komforten skal komme fra materialet (latexen eller skummet). Et betræk på 4-5 cm. forbedrer altså ikke kvaliteten af topmadrassen og i sidste ende den komfort og støtte du får fra topmadrassen.

Hos Sengefabrikken arbejder vi med totalhøjder på maksimalt 8 cm. Vi benytter os af relativt tynde betræks med minimal polstring, netop for at støtten og komforten skal komme fra topmadrassens kerne og ikke fra det omkringliggende betræk. Dette mener vi er den rigtige måde at gøre tingene på, da det kort sagt gør topmadrassen mere komfortabel og holdbar, selvom det kan forvirre forbrugeren og i sidste ende lede folk væk fra vores produkter og over til konkurrenternes. Ikke desto mindre så holder vi stædigt fast i denne strategi, da vi mener at det i sidste ende giver dig den bedste og mest behagelige nattesøvn, hvor du får optimal støtte fra både den underliggende madras og topmadrassen.

Hvilken kontinentalseng skal jeg vælge?

Godt spørgsmål! Du kan med fordel læse vores guide til kontinentalsenge, hvis du vil kigge nærmere på opbygningen og de forskellige muligheder vi tilbyder. Herudover kan du naturligvis altid søge råd og vejledning hos vores support-team, der er online alle ugens dage fra 09.00-21.00. 

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge? 

Læs mere omkring valg af elevationsseng i vores store guide til elevationssenge.

Hvilken boxmadras skal jeg vælge? 

Her har vi også forfattet en guide til boxmadrasser, der giver dig et godt indblik i vores sortiment.

Hvor producerer I jeres produkter? 

Alle vores senge er danskproducerede. Du kan se en kort video af vores produktion HER, hvor vi viser vejen fra råmaterialer til komplette senge - klar til at blive leveret hjemme hos dig.

Herudover får vi produceret produkter i Belgien, Portugal og Ungarn. 

Er der garanti på jeres produkter?  

Ja. Garantien varierer fra produkt til produkt. Du kan altid se garantien under specifikationerne på det enkelte produkt. På vores senge varierer garantien fra 15 år til 25 år. 

Konkrete Problemstillinger

Min seng er for blød, hvad gør jeg? 

Hvis du har købt en seng, der er for blød, så har du flere forskellige valgmuligheder, der ikke nødvendigvis betyder, at du skal ud og købe en ny seng.

Har du købt sengen hos os? Hvis sengen er købt hos os, så har du mulighed for at ombytte fastheden af springmadrassen for et mindre beløb indenfor 50 dage efter levering, hvilket du kan læse mere om HER. Dermed kan du justere komforten, selv efter sengen er pakket op og taget i brug.

Er sengen ikke købt hos os? Hvis du har købt en seng andetsteds, der har vist sig at være for blød - eller har en seng af ældre dato - så kan problemet i mange tilfælde løses med en ny topmadras. Til formålet vil vi anbefale en latex topmadras - fx. vores Latex Deluxe eller vores Prima Latex. 

Min seng er for hård, hvad gør jeg?

Hvis du har købt sengen hos os, så kan du - som beskrevet herover - ombytte fastheden og derved opnå en blødere komfort.

Hvis sengen er af ældre dato - eller købt andetsteds - så kan problemet løses med en topmadras. Her har vi rigtig gode erfaringer med vores Visco AIR, der er som skræddersyet til at blødgøre en hård seng qua den bløde memory skum.

Jeg døjer med ondt i ryggen - hvad kan jeg gøre? 

En seng i dårlig kvalitet, der ikke yder den rette støtte til din krop, kan desværre hurtigt resultere i at du vågner radbrækket om morgenen med ondt i ryggen. Heldigvis kan dette i mange tilfælde løses med den rigtige topmadras.

Hvis du har ondt i ryggen og døjer med rygsmerter, så er latex som udgangspunkt et rigtig godt valg. Latex yder en progressiv støtte og "skubber igen", hvorfor materialet vil hjælpe med at holde din rygsøjle i vandret position.

Hvis smerterne primært centrerer sig omkring lænden, så er det dog bedre at vælge en lidt blødere topmadras. Her er Memory Dreams og Visco AIR oplagte valg, da de qua den trykaflastende memory skum giver ekstra støtte til særligt området omkring lænden.  

Har I madrasser til elevationssenge? 

Det har vi i hvert fald! Når det kommer til elevationssenge, så anbefaler vi latex- og springmadrasser, da disse materialer er de mest fleksible. Latex- og springmadrasser er bedre til at følge elevationsdelen sammenlignet med en almindelig skummadras. 

Har du brug for hjælp til valget af madras til elevationsseng? Så kontakt os endelig så vi kan hjælpe dig i mål med den helt rigtige madras. 

Sælger I madrasser til børn?

Vi har ikke specifikke madrasser, der kun er målrettet børn. Mange af vores madrasser er dog velegnede til børn - fx. vores Foam Lux og vores Lux Latex, der desuden begge laves i specialmål, så de kan passe ned på centimetermål. 

Kan I lave madrasser i skæve mål?

Ja, de fleste af vores produkter kan laves efter mål. Hvis du skal bruge en madras eller en topmadras efter mål, så kan du med fordel besøge vores kategori til formålet via dette link: www.sengefabrikken.dk/specialmål

Hvis du ikke kan finde din størrelse, så kan du altid sende os en e-mail på kontakt@sengefabriksudsalg.dk for et uforpligtende tilbud på netop din specialmålsmadras. 

Betingelser

Kan jeg fortryde et køb? 

Ja, det er stort set altid muligt at fortryde/annullere dit køb, medmindre der er tale om en bestilling på et specialmål. Når varen er bestilt i specialmål, så skræddersyes den til dig, hvorfor det ikke er muligt at annullere en ordre på et sådant produkt. Læs mere herom i vores handelsbetingelser

Hvad koster det at sende retur? 

Det afhænger selvfølgelig af hvilket produkt, der er tale om. Vi kan sagtens være behjælpelige med at arrangere en returnering for dig; hvis du sender os en mail på kontakt@sengefabriksudsalg.dk, så kan vi vende retur med de forskellige muligheder og priser på netop din retursag.

Hvad kigger du efter?

Indkøbskurv