Guide Topmadrasser

Lad os hjælpe dig med at finde din nye topmadras

Det behøves ikke være svært at købe ny topmadras - ej heller, hvis du køber den online. Så længe du læser grundigt op på de enkelte materialer, og herudover tager dine præferencer med ind i købsprocessen, så er du godt stillet. Ydermere kan du hos os få hjælp og vejledning til valget, hvilket også gør beslutningen markant nemmere. Hos Sengefabriksudsalg.dk har vi fra start af valgt udelukkende at forhandle vores produkter online - dette er en hel bevidst strategi, da det giver os en fleksibilitet, som mange andre firmaer ikke kan tilbyde dig. Dette kommer blandt andet til udtryk i form af vores lave priser, hurtige levering og store udvalg af topmadrasser i specialmål.  

Denne guide er ligeledes et godt redskab at have med i værktøjskassen, når du begiver dig ud i at købe en ny topmadras. Herunder vil vi således kigge nærmere på de forskellige materialer på markedet, ligesom vi vil se nærmere på vores udvalg af topmadrasser. På denne måde kan du hurtigt og nemt spore dig ind på, hvad du skal bruge - og hvis du har brug for hjælp, så er vi aldrig længere end et opkald, en e-mail eller en chat-besked væk. 

At vi kan vores kram, og at vores produkter er i særklasse trods de lave priser, understreges af vores mere end 1.500 kundeanmeldelser her på siden samt vores 5 stjerner på TrustPilot. Du behøves ikke ofre 5.000 eller 10.000 kroner på en dyr topmadras fra et bestemt mærke, når du kan få en tilsvarende kvalitet markant billigere - så hvis du ikke går op i mærket på topmadrassen, så kan du roligt handle hos os. 

Derfor bør du investere i en topmadras

Hos Sengefabrikken ser vi udelukkende fordele ved at udstyre din seng med en god topmadras. Vi har listet de mest markante herunder: 

 • En topmadras forbedrer sengens komfort - og dermed din nattesøvn. 
 • En topmadras bidrager til en ordentlig og sund støtte af kroppen. 
 • En topmadras forlænger levetiden på din seng betragteligt, da den vil fungere som din primære berøringsflade.
 • En topmadras forbedrer dit generelle sengemiljø og hygiejnen, da betrækket kan tages af og vaskes. 

 

Topmadrasser - generelt om de forskellige materialer

Der findes som udgangspunkt tre forskellige materialer, når det kommer til topmadrasser.

 • Memory skum (også kendt som memory foam & viscoelastisk skum).
 • Komfortskum (også kendt som HR skum, koldskum og purskum).
 • Latex.

 

Hvert materiale findes herudover i mange forskellige former, farver, kvaliteter og prisklasser. For at give dig det bedst tænkelige overblik, så vil vi kigge på de tre varianter og deres kendetegn individuelt herunder.

Topmadrasser med Memory Skum

Memory skum er et meget populært madras-materiale herhjemme, da den rigtige kvalitet af denne type skum giver en unik komfort og støtte. Memory foam er et forholdsvist blødt materiale, der bruger din kropsvarme og kropsvægt til at forme sig. Skummet former sig med andre ord efter din krop og følger dine bevægelser natten igennem. Skummets trykaflastende natur giver en rigtig god støtte og komfort hele natten igennem, da det som sagt følger dig og din krops bevægelser. Dermed er du sikker på, at du hele tiden får den rette støtte, uagtet hvordan du ligger. 

Historien om memory foam strækker sig helt tilbage til 1966, hvor materialet blev udviklet af NASA, hvilket er grunden til at skumtypen for mange er kendt som 'NASA skum'. Hensigten var at madrasserne skulle forbedre astronauternes sikkerhed i rummet. Siden da er meget vand løbet under broen, men man finder stadig forhandlere, der 'praler' med at have NASA madrasser i sortiment - navnet er dog ikke ensbetydende med at du får en kvalitets madras, tværtimod. Faktisk bliver NASA madrasser, udelukkende på grund af navnet, ofte forhandlet til en meget høj pris, uden at man får nævneværdigt meget kvalitet for pengene. Netop dette er én af grundene til at mange danskere har dårlige erfaringer med memory skum, eftersom de kort sagt har købt en topmadras, hvor kvaliteten af skummet har været så dårlig, at de ikke har fået den fulde effekt af skummets fantastiske egenskaber.

Topmadrasser med Komfortskum

Komfortskum er et højelastisk materiale, der giver en hårdere og mere fast støtte end topmadrasser med for eksempel memory skum. Dette materiale optager ikke din kropsvarme på samme måde og former sig derved ikke efter din krop i samme grad, hvilket giver en mere jævn og fast overflade på sengen, der ikke giver efter for tryk og kropsvarme.

Én af fordelene ved koldskum er materialets evne til at ventilere; herudover er det særdeles nyttigt i tykkere skummadrasser, hvor det som det nederste lag kan give madrassen en lang levetid. Fordelene ved komfortskum er nemlig, at det ikke sætter sig på samme måde som memory skum efter brug, da du ikke som sådan trykker skummet ned; derved går skummet ikke hen og bliver 'dødt' efter nogle års brug.

Ligesom med memory skum så findes koldskum i utrolig mange kvaliteter. Det er derfor igen vigtigt, at du er opmærksom på skummets densitet. Koldskum har en lavere densitet end memory skum - hvilket er helt naturligt - men du bør som udgangspunkt altid gå efter en densitet på minimum 25 kg./m3. Hvis du skal have en god koldskums madras, der både har en effekt nu og på sigt, så bør du vælge en variant med en densitet på imellem 30 og 35 kg./m3. Herudover er en kernetykkelse på minimum 3-4 centimeter at foretrække. 

Topmadrasser med Latex

Latex er et naturmateriale i modsætning til de to beskrevne skumtyper herover; dette betyder, at du får et mere åndbart og elastisk materiale, der rent komfortmæssigt vil føles fastere end memory skum grundet latexens naturlige cellestruktur, hvor man får en fornemmelse af at materialet 'skubber tilbage' i stedet for at 'give efter'. 

Latex udvindes af gummitræer; det naturlige materiale har den helt overskyggende fordel, at det i kraft af sin naturlighed er meget åndbart. Man vil derfor ikke døje med varmen, hvis man ligger på en latex topmadras, eftersom materialet konstant trækker luft ind og derved ventilerer. 

Selvom latex ikke 'giver efter' på samme måde som memory skum, så får du stadig en rigtig god støtte og komfort, der bare kommer til udtryk på en anden måde. En latex topmadras vil holde den øverste del af din seng mere jævn og fast, selv når du ligger på den. Den store ulempe ved latex er prisen, da det er dyrere at udvinde og producere end fx. koldskum og memory skum. Dette skyldes blandt andet at latex udvindes i store monoblokke, som herefter skal skæres til, så de passer i både højde og længde; der er altså en del mere manuelt arbejde forbundet med produktionen, hvilket selvfølgelig fordyrer processen.

Topmadrasser hos Sengefabrikken

Topmadrasser er uomtvisteligt vores spidskompetence; hele virksomheden startede med salg udelukkende af topmadrasser, hvorfor vi er intet mindre end eksperter på området. Hvis du skal have en ny topmadras, så kan du med andre ord roligt købe den hos os - med mere end 2.000 produktanmeldelser og 5 stjerner på TrustPilot, så er du i sikre hænder. 

Visco AIR - Memory Skum

Visco AIR er én af vores absolut bedst-sælgende topmadrasser. Topmadrassen er opbygget med en 6 cm. tyk kerne af trykaflastende memory skum, der giver en god støtte til kroppen. Omkring skumkernen får du et aftageligt AIR betræk med lufthuller, der sørger for at aflede varmen. Visco AIR er en stensikker vinder, hvis du søger en forholdsvis blød og trykaflastende topmadras - med mere end 850 kundeanmeldelser, så er den desuden vores mest bedømte produkt overhovedet. 

Kort om Visco AIR: 

 • Kernetykkelse: 6 cm.
 • Materiale: Memory skum.
 • Densitet: 55 kg./m3.
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart.
 • 4,5 ud af 5 stjerner bedømt af +850 tidligere kunder.

 

Mest populære størrelser: 

 

KLIK HER for at se alle størrelser.

Memory Dreams - Memory Skum

Memory Dreams er "lillebror" til Visco AIR topmadrassen. De to topmadrasser er således næsten identiske; eneste forskel er kernetykkelsen, der ved Memory Dreams er 4 cm. Kvaliteten af skummet, betræk m.m. er det samme på begge modeller. Memory Dreams er for dig, der blot ønsker en mindre finjustering af din seng og ikke har behov for en 6 cm. trykaflastende kerne. 

Kort om Memory Dreams: 

 • Kernetykkelse: 4 cm.
 • Materiale: Memory skum.
 • Densitet: 55 kg./m3.
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart.

 

Mest populære størrelser: 

 

KLIK HER for at se alle størrelserne.

Deluxe - Latex

Med Latex Deluxe er den gode nattesøvn sikret - dét tør vi godt garantere. Latex Deluxe var i både 2017 og 2018 vores BESTSELLER topmadras, og kigger man på specifikationerne og de mange 5-stjernede anmeldelser, så forstår man hurtigt, hvorfor. Du får således en komfortabel og tyk topmadras med en 5 cm. tyk latexkerne, hvor latexen er perforeret og dermed sørger for konstant ventilation og afledning af varmen. Herudover er densiteten på latexen 70 kg./m3, hvilket gør Deluxe til en forholdsvis fast topmadras, der dog stadig føles behagelig at ligge på qua latexens elasticitet. Omkring latexkernen får du naturligvis et aftagelig og vaskbart betræk.

Kort om Latex Deluxe:

 • Kernetykkelse: 5 cm.
 • Materiale: Latex (80 % naturlatex, 20 % syntetisk latex).
 • Densitet: 70 kg./m3.
 • Cover: Aftageligt og vaskbart.
 • 5 ud af 5 stjerner fra tidligere kunder! 

 

Mest populære størrelser: 

 

KLIK HER for at læse mere om Latex Deluxe.

Prima - Latex

Prima Latex minder på mange måder om vores Latex Deluxe, da vi har benyttet os af den samme latexkerne med 5 cm. perforeret latex i en densitet på 70 kg./m3. Forskellen er altså coveret, hvor vi ved Prima modellen har opgraderet til et naturligt Tencel cover, der sørger for bedre ventilation og et mere åndbart soveværelsesmiljø. 

Ydermere er Prima Latex udstyret med 3D ventileringskanal. 

Kort om Prima Latex:

 • Kernetykkelse: 5 cm.
 • Densitet: 70 kg./m3.
 • Cover: Tencel Cover (naturligt og bæredygtigt).
 • 3D ventileringskanal.

 

Mest populære størrelser:

 

KLIK HER for at læse mere om Prima Latex.

FloatGel - Latex 

FloatGel Latex er en medium fast latex topmadras med en 4 cm. tyk latexkerne. Latex er pr. definition et meget ventilerende materiale, men for at gøre denne topmadras endnu køligere, så har vi skudt kølende gel-perler direkte ind i latexkernen, der bidrager ekstra til afkølingen. Selve madras-fastheden er som sagt medium; densiteten af latexkernen er således 65 kg./m3. Topmadrassen er naturligvis udstyret med et aftageligt betræk. 

Kort om FloatGel:

 • Kernetykkelse: 4 cm.
 • Materiale: Latex.
 • Densitet: 65 kg./m3.
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart.

 

Mest populære størrelser: 

 

KLIK HER for at se alle størrelser. 

Valg af topmadras afhænger i høj grad af dine præferencer

Som vi var inde på i starten, så findes der ikke den perfekte topmadras, der passer som fod i hose til alle mennesker. Det er således meget individuelt, hvilken type topmadras der passer til den enkelte. Faktisk ser vi jævnligt at mand og kone vælger to forskellige topmadrasser til samme seng, fx. en med latex til den ene part og en med memory skum til den anden part, da begge parter på denne måde får opfyldt deres individuelle behov for en behagelig komfort, god støtte og ventilering. 

Som udgangspunkt bør du stille dig selv følgende spørgsmål, inden du bestemmer dig:

 • Foretrækker du at ligge på en blød, medium eller fast topmadras?
 • Har du det varmt om natten?
 • Hvor meget er du villig til at betale for en topmadras? 

 

Hvis du foretrækker at ligge på en blød madras, så bør du vælge en model med memory skum - foretrækker du omvendt en mere fast overflade, så bør du gå efter latex eller komfortskum.

Memory skum giver din krop en unik støtte og trykaflastning, hvorfor dette materiale selvsagt er meget populært. Du får en rigtig god støtte af kroppen ved memory skum, hvilket vores mange anmeldelser af både Memory Dreams (+30 anmeldelser) og Visco AIR (+850 anmeldelser) også understreger. Topmadrasser med memory skum aflaster kroppen, hvilket betyder, at den mindsker smerter i fx. ryg, skulder og lænd, hvilket naturligvis er et meget stort plus. 

Som vi har været inde på tidligere, så ventilerer latex generelt bedre end skum; hvis du døjer med varmen i løbet af natten, så bør du altså vælge en latex topmadras, hvor vores FloatGel med kølende gel-perler kunne være en rigtig god løsning. Ydermere er FloatGel Latex også til den faste side (uden at være decideret hård), hvorfor den er et rigtig godt valg, hvis du både har det varmt om natten samt foretrækker en lidt fast topmadras.

Er du derimod på jagt efter den absolut fasteste topmadras overhovedet, så bliver det svært at komme udenom vores Latex Deluxe, der med sin densitet på 70 kg./m3 er kategoriseret som en forholdsvis fast latex topmadras. 

Der findes kort sagt ikke et soleklart sort/hvidt svar på, om latex er bedre end memory skum eller omvendt. Det afhænger således i høj grad af ens præferencer!

Selvom vi hos Sengefabrikken.dk kører med nogle ekstremt lave priser på alle vores topmadrasser, så er der selvfølgelig også prisforskelle, som der skal tages højde for, når du bestemmer dig. Som udgangspunkt bør du aldrig gå på kompromis med kvaliteten grundet en lav pris - du bruger trods alt 1/3 af dit liv i sengen - men ikke desto mindre så kommer vi ikke udenom, at det økonomiske aspekt altid spiller en rolle. Vi mener ikke nødvendigvis at pris og kvalitet skal gå hånd-i-hånd, ligesom du hos os ikke betaler overpris for et dyrt brand/mærke. Derfor kan du sagtens finde en rigtig god topmadras i vores sortiment, der med sikkerhed kan hamle op med topmadrasser til den dobbelte pris rent kvalitetsmæssigt.

Generelt er du derfor godt stillet med en hvilken som helst af vores topmadrasser, da du altid kan være sikker på, at vi leverer en vare, der er gennemtestet og lever op til vores høje kvalitetskrav. Herudover understreger de mange anmeldelser af de forskellige modeller også, at kvaliteten af vores topmadrasser er helt i top!

Har du endnu ikke fået svar på dine spørgsmål, eller er du stadig i tvivl om, hvilken topmadras du skal vælge? Så sidder vi klar til at rådgive dig på både kontakt@sengefabrikken.dk og på telefon 71 99 63 42. 

INDKØBSKURV (0)

Du har ingen produkter i indkøbskurven