Guide Topmadrasser

Lad os hjælpe dig med at finde din nye topmadras

Det behøves ikke være svært at købe ny topmadras - ej heller, hvis du køber den online. Så længe du læser grundigt op på de enkelte materialer, og herudover tager dine præferencer med ind i købsprocessen, så er du godt stillet. Ydermere kan du hos os få hjælp og vejledning til valget, hvilket også gør beslutningen markant nemmere. Hos Sengefabriksudsalg.dk har vi fra start af valgt udelukkende at forhandle vores produkter online - dette er en hel bevidst strategi, da det giver os en fleksibilitet, som mange andre firmaer ikke kan tilbyde dig. Dette kommer blandt andet til udtryk i form af vores lave priser, hurtige levering og store udvalg af topmadrasser i specialmål.  

Denne guide er ligeledes et godt redskab at have med i værktøjskassen, når du begiver dig ud i at købe en ny topmadras. Herunder vil vi således kigge nærmere på de forskellige materialer på markedet, ligesom vi vil se nærmere på vores udvalg af topmadrasser. På denne måde kan du hurtigt og nemt spore dig ind på, hvad du skal bruge - og hvis du har brug for hjælp, så er vi aldrig længere end et opkald, en e-mail eller en chat-besked væk. 

At vi kan vores kram, og at vores produkter er i særklasse trods de lave priser, understreges af vores mere end 1.500 kundeanmeldelser her på siden samt vores 5 stjerner på TrustPilot. Du behøves ikke ofre 5.000 eller 10.000 kroner på en dyr topmadras fra et bestemt mærke, når du kan få en tilsvarende kvalitet markant billigere - så hvis du ikke går op i mærket på topmadrassen, så kan du roligt handle hos os. 

Derfor bør du investere i en topmadras

Hos Sengefabrikken ser vi udelukkende fordele ved at udstyre din seng med en god topmadras. Vi har listet de mest markante herunder: 

 • En topmadras forbedrer sengens komfort - og dermed din nattesøvn. 
 • En topmadras bidrager til en ordentlig og sund støtte af kroppen. 
 • En topmadras forlænger levetiden på din seng betragteligt, da den vil fungere som din primære berøringsflade.
 • En topmadras forbedrer dit generelle sengemiljø og hygiejnen, da betrækket kan tages af og vaskes. 

 

Topmadrasser - generelt om de forskellige materialer

Der findes som udgangspunkt tre forskellige materialer, når det kommer til topmadrasser.

 • Memory skum (også kendt som memory foam & viscoelastisk skum).
 • Komfortskum (også kendt som HR skum, koldskum og purskum).
 • Latex.

 

Hvert materiale findes herudover i mange forskellige former, farver, kvaliteter og prisklasser. For at give dig det bedst tænkelige overblik, så vil vi kigge på de tre varianter og deres kendetegn individuelt herunder.

Topmadrasser med Memory Skum

Memory skum er et meget populært madras-materiale herhjemme, da den rigtige kvalitet af denne type skum giver en unik komfort og støtte. Memory foam er et forholdsvist blødt materiale, der bruger din kropsvarme og kropsvægt til at forme sig. Skummet former sig med andre ord efter din krop og følger dine bevægelser natten igennem. Skummets trykaflastende natur giver en rigtig god støtte og komfort hele natten igennem, da det som sagt følger dig og din krops bevægelser. Dermed er du sikker på, at du hele tiden får den rette støtte, uagtet hvordan du ligger. 

Historien om memory foam strækker sig helt tilbage til 1966, hvor materialet blev udviklet af NASA, hvilket er grunden til at skumtypen for mange er kendt som 'NASA skum'. Hensigten var at madrasserne skulle forbedre astronauternes sikkerhed i rummet. Siden da er meget vand løbet under broen, men man finder stadig forhandlere, der 'praler' med at have NASA madrasser i sortiment - navnet er dog ikke ensbetydende med at du får en kvalitets madras, tværtimod. Faktisk bliver NASA madrasser, udelukkende på grund af navnet, ofte forhandlet til en meget høj pris, uden at man får nævneværdigt meget kvalitet for pengene. Netop dette er én af grundene til at mange danskere har dårlige erfaringer med memory skum, eftersom de kort sagt har købt en topmadras, hvor kvaliteten af skummet har været så dårlig, at de ikke har fået den fulde effekt af skummets fantastiske egenskaber.

Topmadrasser med Komfortskum

Komfortskum er et højelastisk materiale, der giver en hårdere og mere fast støtte end topmadrasser med for eksempel memory skum. Dette materiale optager ikke din kropsvarme på samme måde og former sig derved ikke efter din krop i samme grad, hvilket giver en mere jævn og fast overflade på sengen, der ikke giver efter for tryk og kropsvarme.

Én af fordelene ved koldskum er materialets evne til at ventilere; herudover er det særdeles nyttigt i tykkere skummadrasser, hvor det som det nederste lag kan give madrassen en lang levetid. Fordelene ved komfortskum er nemlig, at det ikke sætter sig på samme måde som memory skum efter brug, da du ikke som sådan trykker skummet ned; derved går skummet ikke hen og bliver 'dødt' efter nogle års brug.

Ligesom med memory skum så findes koldskum i utrolig mange kvaliteter. Det er derfor igen vigtigt, at du er opmærksom på skummets densitet. Koldskum har en lavere densitet end memory skum - hvilket er helt naturligt - men du bør som udgangspunkt altid gå efter en densitet på minimum 25 kg./m3. Hvis du skal have en god koldskums madras, der både har en effekt nu og på sigt, så bør du vælge en variant med en densitet på imellem 30 og 35 kg./m3. Herudover er en kernetykkelse på minimum 3-4 centimeter at foretrække. 

Topmadrasser med Latex

Latex er et naturmateriale i modsætning til de to beskrevne skumtyper herover; dette betyder, at du får et mere åndbart og elastisk materiale, der rent komfortmæssigt vil føles fastere end memory skum grundet latexens naturlige cellestruktur, hvor man får en fornemmelse af at materialet 'skubber tilbage' i stedet for at 'give efter'. 

Latex udvindes af gummitræer; det naturlige materiale har den helt overskyggende fordel, at det i kraft af sin naturlighed er meget åndbart. Man vil derfor ikke døje med varmen, hvis man ligger på en latex topmadras, eftersom materialet konstant trækker luft ind og derved ventilerer. 

Selvom latex ikke 'giver efter' på samme måde som memory skum, så får du stadig en rigtig god støtte og komfort, der bare kommer til udtryk på en anden måde. En latex topmadras vil holde den øverste del af din seng mere jævn og fast, selv når du ligger på den. Den store ulempe ved latex er prisen, da det er dyrere at udvinde og producere end fx. koldskum og memory skum. Dette skyldes blandt andet at latex udvindes i store monoblokke, som herefter skal skæres til, så de passer i både højde og længde; der er altså en del mere manuelt arbejde forbundet med produktionen, hvilket selvfølgelig fordyrer processen.

Topmadrasser hos Sengefabrikken

Topmadrasser er uomtvisteligt vores spidskompetence; hele virksomheden startede med salg udelukkende af topmadrasser, hvorfor vi er intet mindre end eksperter på området. Hvis du skal have en ny topmadras, så kan du med andre ord roligt købe den hos os - med mere end 2.000 produktanmeldelser og 5 stjerner på TrustPilot, så er du i sikre hænder. 

Visco AIR - Memory Skum

Visco AIR er én af vores absolut bedst-sælgende topmadrasser. Topmadrassen er opbygget med en 6 cm. tyk kerne af trykaflastende memory skum, der giver en god støtte til kroppen. Omkring skumkernen får du et aftageligt AIR betræk med lufthuller, der sørger for at aflede varmen. Visco AIR er en stensikker vinder, hvis du søger en forholdsvis blød og trykaflastende topmadras - med mere end 850 kundeanmeldelser, så er den desuden vores mest bedømte produkt overhovedet. 

Kort om Visco AIR: 

 • Kernetykkelse: 6 cm.
 • Materiale: Memory skum.
 • Densitet: 55 kg./m3.
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart.
 • 4,5 ud af 5 stjerner bedømt af +850 tidligere kunder.

 

Mest populære størrelser: 

 

KLIK HER for at se alle størrelser.

Memory Dreams - Memory Skum

Memory Dreams er "lillebror" til Visco AIR topmadrassen. De to topmadrasser er således næsten identiske; eneste forskel er kernetykkelsen, der ved Memory Dreams er 4 cm. Kvaliteten af skummet, betræk m.m. er det samme på begge modeller. Memory Dreams er for dig, der blot ønsker en mindre finjustering af din seng og ikke har behov for en 6 cm. trykaflastende kerne. 

Kort om Memory Dreams: 

 • Kernetykkelse: 4 cm.
 • Materiale: Memory skum.
 • Densitet: 55 kg./m3.
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart.

 

Mest populære størrelser: 

 

KLIK HER for at se alle størrelserne.

Deluxe - Latex

Med Latex Deluxe er den gode nattesøvn sikret - dét tør vi godt garantere. Latex Deluxe var i både 2017 og 2018 vores BESTSELLER topmadras, og kigger man på specifikationerne og de mange 5-stjernede anmeldelser, så forstår man hurtigt, hvorfor. Du får således en komfortabel og tyk topmadras med en 5 cm. tyk latexkerne, hvor latexen er perforeret og dermed sørger for konstant ventilation og afledning af varmen. Herudover er densiteten på latexen 70 kg./m3, hvilket gør Deluxe til en forholdsvis fast topmadras, der dog stadig føles behagelig at ligge på qua latexens elasticitet. Omkring latexkernen får du naturligvis et aftagelig og vaskbart betræk.

Kort om Latex Deluxe:

 • Kernetykkelse: 5 cm.
 • Materiale: Latex (80 % naturlatex, 20 % syntetisk latex).
 • Densitet: 70 kg./m3.
 • Cover: Aftageligt og vaskbart.
 • 5 ud af 5 stjerner fra tidligere kunder! 

 

Mest populære størrelser: 

 

KLIK HER for at læse mere om Latex Deluxe.

Prima - Latex

Prima Latex minder på mange måder om vores Latex Deluxe, da vi har benyttet os af den samme latexkerne med 5 cm. perforeret latex i en densitet på 70 kg./m3. Forskellen er altså coveret, hvor vi ved Prima modellen har opgraderet til et naturligt Tencel cover, der sørger for bedre ventilation og et mere åndbart soveværelsesmiljø. 

Ydermere er Prima Latex udstyret med 3D ventileringskanal. 

Kort om Prima Latex:

 • Kernetykkelse: 5 cm.
 • Densitet: 70 kg./m3.
 • Cover: Tencel Cover (naturligt og bæredygtigt).
 • 3D ventileringskanal.

 

Mest populære størrelser:

 

KLIK HER for at læse mere om Prima Latex.

FloatGel - Latex 

FloatGel Latex er en medium fast latex topmadras med en 4 cm. tyk latexkerne. Latex er pr. definition et meget ventilerende materiale, men for at gøre denne topmadras endnu køligere, så har vi skudt kølende gel-perler direkte ind i latexkernen, der bidrager ekstra til afkølingen. Selve madras-fastheden er som sagt medium; densiteten af latexkernen er således 65 kg./m3. Topmadrassen er naturligvis udstyret med et aftageligt betræk. 

Kort om FloatGel:

 • Kernetykkelse: 4 cm.
 • Materiale: Latex.
 • Densitet: 65 kg./m3.
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart.

 

Mest populære størrelser: 

 

KLIK HER for at se alle størrelser. 

Valg af topmadras afhænger i høj grad af dine præferencer

Som vi var inde på i starten, så findes der ikke den perfekte topmadras, der passer som fod i hose til alle mennesker. Det er således meget individuelt, hvilken type topmadras der passer til den enkelte. Faktisk ser vi jævnligt at mand og kone vælger to forskellige topmadrasser til samme seng, fx. en med latex til den ene part og en med memory skum til den anden part, da begge parter på denne måde får opfyldt deres individuelle behov for en behagelig komfort, god støtte og ventilering. 

Som udgangspunkt bør du stille dig selv følgende spørgsmål, inden du bestemmer dig:

 • Foretrækker du at ligge på en blød, medium eller fast topmadras?
 • Har du det varmt om natten?
 • Hvor meget er du villig til at betale for en topmadras? 

 

Hvis du foretrækker at ligge på en blød madras, så bør du vælge en model med memory skum - foretrækker du omvendt en mere fast overflade, så bør du gå efter latex eller komfortskum.

Memory skum giver din krop en unik støtte og trykaflastning, hvorfor dette materiale selvsagt er meget populært. Du får en rigtig god støtte af kroppen ved memory skum, hvilket vores mange anmeldelser af både Memory Dreams (+30 anmeldelser) og Visco AIR (+850 anmeldelser) også understreger. Topmadrasser med memory skum aflaster kroppen, hvilket betyder, at den mindsker smerter i fx. ryg, skulder og lænd, hvilket naturligvis er et meget stort plus. 

Som vi har været inde på tidligere, så ventilerer latex generelt bedre end skum; hvis du døjer med varmen i løbet af natten, så bør du altså vælge en latex topmadras, hvor vores FloatGel med kølende gel-perler kunne være en rigtig god løsning. Ydermere er FloatGel Latex også til den faste side (uden at være decideret hård), hvorfor den er et rigtig godt valg, hvis du både har det varmt om natten samt foretrækker en lidt fast topmadras.

Er du derimod på jagt efter den absolut fasteste topmadras overhovedet, så bliver det svært at komme udenom vores Latex Deluxe, der med sin densitet på 70 kg./m3 er kategoriseret som en forholdsvis fast latex topmadras. 

Der findes kort sagt ikke et soleklart sort/hvidt svar på, om latex er bedre end memory skum eller omvendt. Det afhænger således i høj grad af ens præferencer!

Selvom vi hos Sengefabrikken.dk kører med nogle ekstremt lave priser på alle vores topmadrasser, så er der selvfølgelig også prisforskelle, som der skal tages højde for, når du bestemmer dig. Som udgangspunkt bør du aldrig gå på kompromis med kvaliteten grundet en lav pris - du bruger trods alt 1/3 af dit liv i sengen - men ikke desto mindre så kommer vi ikke udenom, at det økonomiske aspekt altid spiller en rolle. Vi mener ikke nødvendigvis at pris og kvalitet skal gå hånd-i-hånd, ligesom du hos os ikke betaler overpris for et dyrt brand/mærke. Derfor kan du sagtens finde en rigtig god topmadras i vores sortiment, der med sikkerhed kan hamle op med topmadrasser til den dobbelte pris rent kvalitetsmæssigt.

Generelt er du derfor godt stillet med en hvilken som helst af vores topmadrasser, da du altid kan være sikker på, at vi leverer en vare, der er gennemtestet og lever op til vores høje kvalitetskrav. Herudover understreger de mange anmeldelser af de forskellige modeller også, at kvaliteten af vores topmadrasser er helt i top!

Har du endnu ikke fået svar på dine spørgsmål, eller er du stadig i tvivl om, hvilken topmadras du skal vælge? Så sidder vi klar til at rådgive dig på både kontakt@sengefabrikken.dk og på telefon 71 99 63 42. 

INDKØBSKURV (0)

Du har ingen produkter i indkøbskurven

Sengefabrikken.dk ejes og drives af Sengefabrikken ApS.

Generelle oplysninger:

Sengefabrikken ApS.

CVR nr: 36453052.

Kontor: Vesterbro Torv 3, 1. sal, 8000 Aarhus C.

Telefon: 89 87 82 59.

Email: kontakt@sengefabrikken.dk.

Produktinformation

På Sengefabrikken.dk oplyses varens væsentligste egenskaber. For yderligere oplysninger eller spørgsmål til eksisterende oplysninger kan der sendes en mail til Sengefabrikken ApS via email: kontakt@sengefabrikken.dk.

Priser

Alle priserne er dagspriser og kun gældende på bestillingsdagen. Priserne ændres løbende – og ofte fra dag til dag. Køber bliver som udgangspunkt faktureret til den pris, der er gældende på bestillingsdagen. Vi har dog indført prisgaranti på alle vores produkter: hvis du fx bestiller et produkt i dag, og ser produktet til en lavere pris i løbet af de næste 30 dage, så tilbagefører vi differencen*. Alle priser er vist inkl. moms.

*Prisgarantien gælder ikke ifm. ekstraordinære kampagner, herunder Black Friday, kø-tilbud, salg af outlet varer o.l.

Betaling

På Sengefabrikken.dk kan der betales med:

Dankort, Visa/Dankort, Visa Electron, MasterCard, Mobilepay, Applepay, Anyday, Santander delbetaling.

Ved betaling med Anyday hæver vi den første betaling, når varen afsendes. Derefter betaler du en månedlig ydelse den sidste hverdag i de næste tre måneder. Denne ydelse afhænger af din ordretotal og betalingsplan. Såfremt du betaler alle rater til tiden, er der nul renter og gebyrer. Hvis du returnerer dit køb, vil din aftale med Anyday automatisk ophøre. Læs mere om vilkår for brug af Anyday her: https://da.anyday.io/terms-conditions/shopper.

Der tages ikke gebyr ved betaling på sengefabrikken.dk. De kontooplysninger du indtaster ved køb af varer bliver sendt direkte til NETS I krypteret form (SSL), som det kun er dig og NETS der kan læse. Der er således ingen andre der ser eller gemmer oplysningerne om dig. Beløbet hæves først på dit kort, når varerne sendes fra vores lager (medmindre der er tale om et specialmål). Der kan aldrig trækkes et større beløb end det, du har godkendt ved købet.

Udover at betale med dit betalingskort, så kan du også finansiere dit køb igennem Santander. Santander er uden etableringsomkostninger, og kan vælges i forbindelse med alle køb fra 5.000-60.000 kr. med en løbetid på 10-60 mdr.

Levering

Ved køb på Sengefabrikken.dk er fragten altid gratis (herunder også til alle brofaste øer) - topmadrasser og puder leveres med DSV/GLS, imens senge og større madrasser leveres med fragtmand. Levering til ikke-brofaste øer (herunder Bornholm, Fanø og Samsø) er fastlagt til 500 kroner, uagtet sengens størrelse og købsbeløbet. Beløbet for dette vil automatisk blive pålagt ordren ifm. checkout (hvor det ligeledes vil fremgå, inden du bestiller og betaler).

Fragten er i øvrigt kun et tillægskøb ifm. køb af senge, da topmadrasser, puder, lagner o.l. stadig leveres uden ekstra omkostninger til såvel brofaste som ikke-brofaste øer.

Leveringstiden er angivet på hvert enkelt produkt og varierer fra 1 dag til 7 uger (ved specialmål). Ved levering til ikke-brofaste øer må der forventes ekstra leveringstid på op til 5-10 arbejdsdage, da dette foregår med ekstern speditør.

Vi leverer til hele Danmark samt Sverige, Tyskland, Spanien og Norge. Imens fragten er gratis i hele Danmark, så leverer vi til andre lande imod et mindre fragtgebyr.

Når din ordre afsendes, så får du en e-mail med track and trace nummer. Hvis du har købt en seng, så får du ligeledes en e-mail, dog uden et track and trace nummer, da fragtmanden selv ringer dig op og aftaler en leveringsdag samt et leveringsinterval. Læs mere om levering HER.

Af sikkerheds- og forsikringsmæssige årsager må fragtmændene ikke montere gavle m.m. på væggen i dit hjem. Ved bestilling af en seng med montering, så vil gavlen altså blive monteret som en stående gavl, der sættes i spænd imellem seng og væg. Ved køb af L Beslag vil disse selvfølgelig blive monteret, således gavlen står sammen med sengen.

Ved tilkøb af montering bortfalder din fulde returret, da fragtmændene pakker sengen ud af emballagen. Vi anbefaler derfor at du besigtiger farve m.m. inden fragtmændene går igang med opsætningen. Ved montering har du naturligvis stadig mulighed for at benytte dig af vores 100 dages fasthedsgaranti, ligesom monteringen heller ikke påvirker din reklamationsret m.m.

Ved tilkøb af bortskaffelse gælder følgende regler: bortskaffelse gælder kun senge og kun én seng pr. ordre. Fragtmændene kan altså ikke bortskaffe to senge eller en sofa, sovesofa eller lignende. Herudover er det købers ansvar at sengen er skilt ad og gjort klar til afhentning; dvs. at ben m.m. skal være afmonteret, så sengen er gjort klar til at blive båret direkte til fragtbilen. Bemærk at fragtmændene i sjældne tilfælde kan afvise en bortskaffelsesopgave, hvis ikke ovenstående er imødekommet.

Ved levering til ikke-brofaste øer er det kun muligt at få leveret til kantsten (ingen opbæring, montering eller bortskaffelse).

Risikoen for hændelig undergang eller forringelse

Først på det tidspunkt, hvor de bestilte varer er kommet i købers besiddelse, overgår risikoen for, at de bestilte varer går til grunde eller beskadiges på grund af hændelige forhold, til køber.

Hvis du fortryder dit køb (fortrydelsesret)

Du har 30 dages fortrydelsesret, når du handler på Sengefabrikken.dk*. Dette er så du efter modtagelsen har tid til at inspicere varerne og sikre at de er fyldestgørende i forhold til de krav du har hertil.

Fortrydelsesfristen udløber 30 dage efter den dag du;

 1. har modtaget din vare.
 2. får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis. 

 3. får det sidste parti, eller den sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare, der består af flere partier eller dele. 


Du skal inden 30 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved e-mail til kontakt@sengefabrikken.dk. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

*Såfremt du betaler din ordre med et lån igennem Santander (finansiering), så har du kun 14 dages fortrydelsesret.

Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind i den originale emballage. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Når du sender en vare retur, så skal den være forsvarligt emballeret i originalemballagen eller en tilsvarende emballage. Herudover skal du tape din ordrebekræftelse uden på emballagen sammen med dine returpapirer, så vi hurtigt kan identificere dig som afsender. Det er desuden ikke muligt selv at fragte varen retur.

Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Grundet strenge allergihensyn må varen ikke tages ud af plastikken og tages i brug, da vi hos Sengefabrikken.dk altid sender nye varer ud - derfor er en varer i brudt emballage værdiløs for os.

Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug. Efter vores opfattelse har du taget varen i brug, når du fjerner plastikemballagen på en madras, idet du har mulighed for at fastslå varens art, egenskaber og den måde varen fungerer på, selvom madrassen er dækket af plastik.

Returadresse

Returnering af varer købt hos Sengefabrikken skal ske på følgende måde; du skal informere os omkring din returnering på mail, kontakt@sengefabrikken.dk. Herefter vil vi fremsende dig dine returpapirer, som du kan printe ud og tape udenpå din pakke sammen med din ordrebekræftelse. Bemærk at en returnering altid vil ske med samme fragtfirma, som du har bestilt med i første omgang. Er der tale om en vare sendt afsted med GLS, så skal pakken afleveres i en pakkeshop, imens der ved større varer, fx en seng, vil være afhentning af fragtmand ved kantsten på adressen.

Omkostningerne forbundet med returnering dækkes af Sengefabrikken.

Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Varer undtaget fortrydelsesretten

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

Varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg - fx i forbindelse med specialmål.

Ordrer på specialmål kan kun annulleres, hvis der opstår en markant forsinkelse (dobbelt op på den forventede leveringstid, dvs. fx leveringstid på +8 uger fra bestilling på en vare med 3-4 ugers levering). Ved specialmål kan der være små afgivelser på +/- 1-2 cm. afhængig af tykkelsen på betrækket, som ikke er dækket ind under returretten. Selve skum- eller latexkernen vil altid være det bestilte, men som tilfældet er ved standardmål, så kommer der naturligvis et betræk omkring, som vil fylde lidt ekstra.

Ifm. bestilling af specialmål - en vare skræddersyet til dig - vil betalingen blive hævet på din konto umiddelbart efter bestilling.

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb du har indbetalt til os tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet. 
Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 21 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Returnering af varer købt hos Sengefabrikken kan ske på følgende måde - du kan sende det til vores adresse: Østre Langgade 58, 8643 Ans By, Danmark. Husk altid at medsende kopi af din faktura, så vi kan finde ordren i vores system. Ved returnering dækker vi fragtomkostningerne.

Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Reklamation

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse på varekøb.
 Når du handler på Sengefabrikken.dk har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Det er selvfølgelig et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd. Du kan læse mere omkring reklamation, garanti og almen vedligeholdelse på denne side: https://www.sengefabrikken.dk/pages/garanti-vedligehold

Ved eventuelle reklamationer vil du få samme ydelse/ydelser, som du har betalt for ifm. din bestilling. Hvis du har fået leveret din seng til kantsten, så vil ombytningen til en eventuel ny del altså også finde sted ved kantstenen. Har du omvendt betalt for fx opbæring/indbæring eller opbæring og montering, så vil chaufførerne tilbyde dig samme ydelse ved ombytning, som du har fået ifm. leveringen i første omgang.

Når du reklamerer over et produkt - fx ved en transportskade - så er det vigtigt at du gemmer emballagen, selvom du tager varen i brug. Dermed har du mulighed for at emballere varen forsvarligt i den originale emballage før en eventuel ombytning finder sted.

Hvor hurtigt skal jeg reklamere?

Du skal reklamere indenfor ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Vi refunderer rimelige fragtomkostninger

Er reklamationen berettiget refunderer vi naturligvis dine (rimelige) fragtomkostninger.

Ansvarsfraskrivelse og garanti

Sengefabrikken har gjort det nemt for dig at få relevant information på andre hjemmesider igennem links. Disse hjemmesider er uden for Sengefabrikkens kontrol. Vi kan derfor på ingen måde drages til ansvar for indholdet på disse sider.

Oplysninger om de bestilte varer fra sådanne hjemmesider indgår ikke i beskrivelse af de bestilte varer i aftalen mellem køber og Sengefabrikken.dk, varerne opfylder således købers forventninger, såfremt de svarer til produktets egen beskrivelse.

Nyhedsbrev

Ved tilmelding til nyhedsbrev videregiver vi ikke din information til tredjepart, men bruger den udelukkende til internt brug, og det er altid muligt at afmelde sig.

Børn og unge under 18 år

Du skal være fyldt 18 år for at handle hos os - er du under 18 år skal du have samtykke fra dine forældre. Når du tegner abonnement/betaler med kreditaftale, skal du indtaste fødselsdato, så vi sikrer, at du er over 18 år. Er du under 18 år skal aftalen indgås af en forælder. En aftale kan altid let annulleres af en forælder, hvis det skulle vise sig, at den er blevet indgået af et barn eller en person under 18 år.

Hvad gør vi med dine personlige oplysninger (persondatapolitik)

For at du kan indgå aftale med os på Sengefabrikken.dk, har vi brug for følgende oplysninger:

 • Navn

 • Adresse
 • Telefonnummer
 • E-mail adresse

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål, at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos Sengefabrikken ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger, der indsamles og hvorfor.

Direktøren og ejere samt ansatte hos Sengefabrikken har adgang til de oplysninger, der registreres om dig.

Vi opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret.

Vi transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.

Oplysninger afgivet til Sengefabrikken.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand, og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.
 Ved tilmelding til nyhedsbrev registrerer vi din e-mail adresse. E-mail adressen videregives ikke til andre, udover den benyttes i 1) Yotpo, en uafhængig tredjepart der efterfølgende sender dig en e-mail omkring din tilfredshed med produktet du har købt, 2) TrustPilot der ligeledes sender dig en invitation til at anmelde dit køb samt 3) Qualtrics der benyttes til at opnå et større kendskab til dig som kunde (herunder din demografi). De oplysninger vi indsamler via Qualtrics bruges udelukkende til internt brug. Det er altid frivilligt om du vil udfylde de spørgeskemaer, vi sender til dig - herunder også hvilke dele af spørgeskemaet, du ønsker at udfylde. 

Som registreret hos Sengefabrikken ApS har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i, hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter Persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Sengefabrikken via e-mail kontakt@sengefabrikken.dk.

Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til kontakt@sengefabrikken.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Hvis du vil klage, kan du tage fat i forbrugerombudsmanden:

Forbrugerombudsmanden.dk

forbrugerombudsmanden@kfst.dk

Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby

Tlf: 41715151 (Hverdage 9-12).

Enhver tvist mellem forretningen og kunden er underlagt dansk lov.