Topmadras guide

Komfortlaget der fuldender din søvn

Topmadrasser er typisk det øverste madraslag i en seng. Det er topmadrassen, der tilfører sengen sin sidste finish, og fuldender komfortoplevelsen. Det er ikke fra topmadrassen, at den primære støtte og aflastning udspringer - i stedet er den til for at sikre en behagelig og komfortabel overflade, som passer til dig og dine præferencer.

Den rette topmadras forbedrer således komforten, og forlænger samtidig levetiden på din nye seng. Alle topmadrasser i vores sortiment er desuden omgivet af et vaskbart betræk - og det er afgørende for, at du kan opretholde en god hygiejne og dermed også et sundt og rent sovemiljø.

I denne topmadras guide vil vi gøre dig klogere på, hvilken topmadras der er den helt rette for dig. Her kan du helt på egen hånd danne dig et overblik over vores store udvalg af topmadrasser - og får du brug for hjælp, så er vores søvneksperter klar på sidelinjen, så du kan få svar på dine spørgsmål. Du er som altid velkommen til at benytte dig af vores live-chat, sende os en mail eller ringe os op - vi er klar til at hjælpe dig, når du har brug for det.

Kvalitetsmaterialer og god komfort til alle  

Overordnet set er kernen i vores topmadrasser opbygget af enten memory skum eller latex, men det betyder ikke, at der kun er to former for komfort at vælge mellem i vores udvalg. Der er nemlig forskel på, hvordan kernerne er behandlet, og det har betydning for den komfort, du vil opleve.

Vil du vide mere om, hvordan behandlingen af madraskernen har betydning for komfort og egenskaber? Så kan du gå direkte til sammenligning af topmadrasser her.

Latex

Latex er et populært valg blandt vores kunder, når det kommer til topmadrasser. Det er naturligt og udvindes af gummitræer, hvilket giver materialet en række åndbare egenskaber. Topmadrasser med latex har altid en effektiv varmeafledning, da materialet konstant trækker luft ind og på den måde ventilerer og afleder varmen.

Komfortmæssigt føles latex relativ fast - dog uden at være decideret hård. Den naturlige cellestruktur i latexmaterialet skaber en slags progressiv komfort, hvor madrassen skubber igen for belastning i stedet for at give efter. På den måde bevares sengens overflade jævn og fast, når du ligger på den - samtidig med, at den føles behagelig og komfortabel.

Memory skum

I vores sortiment af topmadrasser vil du også støde på materialet memory skum. Når det kommer til holdbarhed og kvalitet minder memory skum og latex om hinanden, men komfortmæssigt føles det helt anderledes.

Memory skum er temperaturfølsomt. Materialet optager kropsvarmen, og benytter den i kombination med kropstrykket til at forme sig. Mens latex topmadrasser skubber igen, giver memory skum topmadrasser efter. Med andre ord vil du få en fornemmelse af, at madrassen omfavner din krop, som synker ned i madrassen.

En ulempe ved memory skum kan være, at materialet kan føles varmt at ligge på. Det kan være en udfordring, at man foretrækker en blød og trykaflastende komfort, men samtidig har tendens til at få det varmt i løbet af natten. Af den årsag har vi udviklet vores Memory Breeze topmadras, der omkring den trykaflastende memory skum kerne er omgivet af et breeze betræk, som har til formål at sikre en kølig og behagelig madraskerne.

Topmadras med split

Søger du en topmadras til elevationsseng, skal du kigge efter vores topmadrasser med split. I vores sortiment finder du nemlig et udvalg af split topmadrasser, som egner sig særligt til dobbeltsenge med elevation. Split topmadrasser er samlet på midten, men splittet i både fodende og hovedende. På den måde vil det føles og se ud som en stor overflade, mens to personer stadig kan bruge elevationen individuelt. Du kan se vores udvalg af topmadrasser med split lige her.

Vores splittopmadrasser findes på samme måde som de traditionelle topmadrasser i flere forskellige varianter, så du kan finde den, der komfortmæssigt passer til dig og dine præferencer.

Mål og specialmål

Hos Sengefabrikken har vi et stort udvalg af topmadrasser i specialmål. Til dig, der mangler en topmadras til din campingvogn, daybed, bænk eller en kæmpe topmadras til samsovning med hele familien. Vi laver topmadrasser tilpasset dit specifikke formål - helt ned på centimeteren. Og kan du ikke finde det mål eller den topmadras, du søger? Så tag endelig fat i vores kundeservice, som hurtigt kan hjælpe dig med din nye topmadras i specialmål.

Betræk i nøje udvalgte materialer

Det cover/betræk der omgiver topmadraskernen har betydning for din oplevelse af topmadrassen - og dermed også for din nattesøvn. Som med alt andet har vi strenge kvalitetskrav til vores topmadrasser og det betræk, der omgiver dem.

Swipe videre og bliv klogere på de forskellige typer af betræk i vores sortiment, og hvilken betydning de har for dig og din nattesøvn.

Naturligt og behageligt TENCEL

Tencel betrækket finder du i vores Memory Tencel, Prima Latex, Prima Split og omkring vores eksklusive Brillant topmadras. Tencel betrækket går således igen på flere af vores topmadrasser - og det er der naturligvis en rigtig god grund til.

Tencel er et naturligt materiale, som er udvundet af en træmasse, der kvases og laves til fibre for bagefter at blive syet til en blød og behagelig tekstil. Tencel materialet deler mange af de gode egenskaber fra bomuld, men er exceptionel når det kommer til at transportere fugt. Det er også af den årsag, at Tencel er et oplagt tekstilmateriale at benytte i soveprodukter. Tencel materialet er desuden et ansvarligt valg - blandt andet fordi det ikke er nødvendigt at fælde træerne for at udvinde materialet.

 

Blødt bomuld

Det er kun vores allergivenlige Softflex, der er omgivet af et bomuldsbetræk. Bomuld har gode evner til at transportere fugt, og så er det et blødt materiale, der ligesom Tencel betrækket har effektive varmeafledende egenskaber, som sikrer en åndbar og kølende topmadras. Bomuldsbetrækket er tyndt med det formål at tilføre madrassen en lækker og behagelig finish - helt uden at det går udover latexkernens gode komfortmæssige egenskaber.

Cool Breeze

Cool Breeze betrækket finder du omkring vores Memory Breeze, som er særligt udviklet til at kombinere de gode trykaflastende egenskaber fra memory skum materialet med effektive varmeafledende egenskaber.

Det unikke Cool Breeze betræk er vendbart, og består på den ene side af kølende cool breeze teknologi og på den anden side af en viscose/polyester blanding. På den måde kan du helt selv bestemme, om du har brug for den kølende effekt året rundt - eller om du kun har brug for ekstra varmeafledning i de årstider, hvor soveværelsestemperaturen typisk er højere.

Oeko-Tex certificeret polyester/viscose

Betrækket med en kombination af polyester og viscose finder du om vores Deluxe Latex, som også findes som split topmadras. Betrækket her er Oeko-Tex 100 certificeret, hvilket er din garanti for, at materialet er testet for skadelige stoffer og kemikalier - og derfor er uskadelig for dit helbred.

Polyester/viscose betrækket tilfører ikke topmadrassen ekstraordinære åndbare egenskaber, men har stadig den effektive varmeafledning fra latexmaterialet i kernen. Hvis du foretrækker en fast kvalitetstopmadras til en rigtig god pris, er vores Deluxe Latex modeller således værd at tage et ekstra kig på.

Brillant

Leder du efter en førsteklasses topmadras med en fast komfort, bør du vælge vores Brillant med en 50 mm. latexkerne behandlet med naturlige grafitpartikler, der hjælper til at nå og fastholde en optimal kropstemperatur.

Softflex

Er du i stedet på udkig efter en kølende og naturlig topmadras med en komfort, der hverken føles for blød eller for fast, bør du vælge vores Softflex topmadras, der med vulkaniseret latex sørger for suveræn elasticitet og fleksibilitet.

Prima Latex

Prima Latex er populær blandt Sengefabrikkens kunder - og med rigtig god grund. Den passer perfekt til dig, der foretrækker en relativ fast topmadras i naturlige, åndbare og allergivenlige materialer - og hvor prisen ikke er løbet løbsk.

Memory Breeze

Søger du i stedet en trykaflastende topmadras med en blød komfort, men har du på samme tid brug for en mere kølende overflade? Så er vores Memory Breeze topmadras den helt rette topmadras for dig.

Memory Tencel

Memory Tencel er vores blødeste topmadras. Til dig der ønsker at synke ned i en ekstra blød, behagelig og trykaflastende topmadras, som er omgivet af et naturligt og behageligt Tencel betræk.

Latex Deluxe

Foretrækker du en fast komfort og en kvalitetstopmadras til en god pris? Så bør du tage et kig på vores Latex Deluxe. Her får du en 50 mm. kerne af perforeret dunlop latex og dermed en fleksibel, fast og åndbar topmadras.

Topmadrasser til faste lave priser

Vores topmadrasser er altid til fast lav pris. Hos os betaler du ikke for et bestemt brand - i stedet får du værdi for pengene og kvalitetstopmadrasser, der ikke koster en formue. En topmadras kan være det sidste led, du mangler i jagten på en god nattesøvn. Vi anbefaler altid, at du udskifter din topmadras hvert 5. år. En ny topmadras i god kvalitet og med den rette komfort kan give din gamle seng en helt ny chance for at give dig en dyb, rolig og sund nattesøvn.

Valget af topmadras er individuelt - det afhænger af dine personlige præferencer og ønsker. Nogle foretrækker således en blød komfort, mens andre ligger bedst på en madras med en mere fast komfort. Du ved helt sikkert selv, hvilken komfort du har bedst erfaring med - men har du brug for ekstra vejledning, eller vil du gerne vende en af vores topmadrasser med en ekspert? Vores kundeservice sidder som altid klar til at hjælpe dig.

Kundeservice

Ring på 89 87 82 59

Vi er online alle ugens dage fra 08:00-22:00.

 

Eller udfyld skemaet nedenfor så tager vi kontakt til dig hurtigst muligt.

Telefon er ugyldig
Tak, vi kontakter dig hurtigst muligt

Topmadras guide

Komfortlaget der fuldender din søvn

Topmadrasser er typisk det øverste madraslag i en seng. Det er topmadrassen, der tilfører sengen sin sidste finish, og fuldender komfortoplevelsen. Det er ikke fra topmadrassen, at den primære støtte og aflastning udspringer - i stedet er den til for at sikre en behagelig og komfortabel overflade, som passer til dig og dine præferencer.

Den rette topmadras forbedrer således komforten, og forlænger samtidig levetiden på din nye seng. Alle topmadrasser i vores sortiment er desuden omgivet af et vaskbart betræk - og det er afgørende for, at du kan opretholde en god hygiejne og dermed også et sundt og rent sovemiljø.

I denne topmadras guide vil vi gøre dig klogere på, hvilken topmadras der er den helt rette for dig. Her kan du helt på egen hånd danne dig et overblik over vores store udvalg af topmadrasser - og får du brug for hjælp, så er vores søvneksperter klar på sidelinjen, så du kan få svar på dine spørgsmål. Du er som altid velkommen til at benytte dig af vores live-chat, sende os en mail eller ringe os op - vi er klar til at hjælpe dig, når du har brug for det.

Kvalitetsmaterialer og god komfort til alle  

Overordnet set er kernen i vores topmadrasser opbygget af enten memory skum eller latex, men det betyder ikke, at der kun er to former for komfort at vælge mellem i vores udvalg. Der er nemlig forskel på, hvordan kernerne er behandlet, og det har betydning for den komfort, du vil opleve.

Vil du vide mere om, hvordan behandlingen af madraskernen har betydning for komfort og egenskaber? Så kan du gå direkte til sammenligning af topmadrasser her.

Latex

Latex er et populært valg blandt vores kunder, når det kommer til topmadrasser. Det er naturligt og udvindes af gummitræer, hvilket giver materialet en række åndbare egenskaber. Topmadrasser med latex har altid en effektiv varmeafledning, da materialet konstant trækker luft ind og på den måde ventilerer og afleder varmen.

Komfortmæssigt føles latex relativ fast - dog uden at være decideret hård. Den naturlige cellestruktur i latexmaterialet skaber en slags progressiv komfort, hvor madrassen skubber igen for belastning i stedet for at give efter. På den måde bevares sengens overflade jævn og fast, når du ligger på den - samtidig med, at den føles behagelig og komfortabel.

Memory skum

I vores sortiment af topmadrasser vil du også støde på materialet memory skum. Når det kommer til holdbarhed og kvalitet minder memory skum og latex om hinanden, men komfortmæssigt føles det helt anderledes.

Memory skum er temperaturfølsomt. Materialet optager kropsvarmen, og benytter den i kombination med kropstrykket til at forme sig. Mens latex topmadrasser skubber igen, giver memory skum topmadrasser efter. Med andre ord vil du få en fornemmelse af, at madrassen omfavner din krop, som synker ned i madrassen.

En ulempe ved memory skum kan være, at materialet kan føles varmt at ligge på. Det kan være en udfordring, at man foretrækker en blød og trykaflastende komfort, men samtidig har tendens til at få det varmt i løbet af natten. Af den årsag har vi udviklet vores Memory Breeze topmadras, der omkring den trykaflastende memory skum kerne er omgivet af et breeze betræk, som har til formål at sikre en kølig og behagelig madraskerne.

Topmadras med split

Søger du en topmadras til elevationsseng, skal du kigge efter vores topmadrasser med split. I vores sortiment finder du nemlig et udvalg af split topmadrasser, som egner sig særligt til dobbeltsenge med elevation. Split topmadrasser er samlet på midten, men splittet i både fodende og hovedende. På den måde vil det føles og se ud som en stor overflade, mens to personer stadig kan bruge elevationen individuelt. Du kan se vores udvalg af topmadrasser med split lige her.

Vores splittopmadrasser findes på samme måde som de traditionelle topmadrasser i flere forskellige varianter, så du kan finde den, der komfortmæssigt passer til dig og dine præferencer.

Mål og specialmål

Hos Sengefabrikken har vi et stort udvalg af topmadrasser i specialmål. Til dig, der mangler en topmadras til din campingvogn, daybed, bænk eller en kæmpe topmadras til samsovning med hele familien. Vi laver topmadrasser tilpasset dit specifikke formål - helt ned på centimeteren. Og kan du ikke finde det mål eller den topmadras, du søger? Så tag endelig fat i vores kundeservice, som hurtigt kan hjælpe dig med din nye topmadras i specialmål.

Betræk i nøje udvalgte materialer

Det cover/betræk der omgiver topmadraskernen har betydning for din oplevelse af topmadrassen - og dermed også for din nattesøvn. Som med alt andet har vi strenge kvalitetskrav til vores topmadrasser og det betræk, der omgiver dem.

Swipe videre og bliv klogere på de forskellige typer af betræk i vores sortiment, og hvilken betydning de har for dig og din nattesøvn.

Naturligt og behageligt TENCEL

Tencel betrækket finder du i vores Memory Tencel, Prima Latex, Prima Split og omkring vores eksklusive Brillant topmadras. Tencel betrækket går således igen på flere af vores topmadrasser - og det er der naturligvis en rigtig god grund til.

Tencel er et naturligt materiale, som er udvundet af en træmasse, der kvases og laves til fibre for bagefter at blive syet til en blød og behagelig tekstil. Tencel materialet deler mange af de gode egenskaber fra bomuld, men er exceptionel når det kommer til at transportere fugt. Det er også af den årsag, at Tencel er et oplagt tekstilmateriale at benytte i soveprodukter. Tencel materialet er desuden et ansvarligt valg - blandt andet fordi det ikke er nødvendigt at fælde træerne for at udvinde materialet.

 

Blødt bomuld

Det er kun vores allergivenlige Softflex, der er omgivet af et bomuldsbetræk. Bomuld har gode evner til at transportere fugt, og så er det et blødt materiale, der ligesom Tencel betrækket har effektive varmeafledende egenskaber, som sikrer en åndbar og kølende topmadras. Bomuldsbetrækket er tyndt med det formål at tilføre madrassen en lækker og behagelig finish - helt uden at det går udover latexkernens gode komfortmæssige egenskaber.

Cool Breeze

Cool Breeze betrækket finder du omkring vores Memory Breeze, som er særligt udviklet til at kombinere de gode trykaflastende egenskaber fra memory skum materialet med effektive varmeafledende egenskaber.

Det unikke Cool Breeze betræk er vendbart, og består på den ene side af kølende cool breeze teknologi og på den anden side af en viscose/polyester blanding. På den måde kan du helt selv bestemme, om du har brug for den kølende effekt året rundt - eller om du kun har brug for ekstra varmeafledning i de årstider, hvor soveværelsestemperaturen typisk er højere.

Oeko-Tex certificeret polyester/viscose

Betrækket med en kombination af polyester og viscose finder du om vores Deluxe Latex, som også findes som split topmadras. Betrækket her er Oeko-Tex 100 certificeret, hvilket er din garanti for, at materialet er testet for skadelige stoffer og kemikalier - og derfor er uskadelig for dit helbred.

Polyester/viscose betrækket tilfører ikke topmadrassen ekstraordinære åndbare egenskaber, men har stadig den effektive varmeafledning fra latexmaterialet i kernen. Hvis du foretrækker en fast kvalitetstopmadras til en rigtig god pris, er vores Deluxe Latex modeller således værd at tage et ekstra kig på.

Brillant

Leder du efter en førsteklasses topmadras med en fast komfort, bør du vælge vores Brillant med en 50 mm. latexkerne behandlet med naturlige grafitpartikler, der hjælper til at nå og fastholde en optimal kropstemperatur.

Softflex

Er du i stedet på udkig efter en kølende og naturlig topmadras med en komfort, der hverken føles for blød eller for fast, bør du vælge vores Softflex topmadras, der med vulkaniseret latex sørger for suveræn elasticitet og fleksibilitet.

Prima Latex

Prima Latex er populær blandt Sengefabrikkens kunder - og med rigtig god grund. Den passer perfekt til dig, der foretrækker en relativ fast topmadras i naturlige, åndbare og allergivenlige materialer - og hvor prisen ikke er løbet løbsk.

Memory Breeze

Søger du i stedet en trykaflastende topmadras med en blød komfort, men har du på samme tid brug for en mere kølende overflade? Så er vores Memory Breeze topmadras den helt rette topmadras for dig.

Memory Tencel

Memory Tencel er vores blødeste topmadras. Til dig der ønsker at synke ned i en ekstra blød, behagelig og trykaflastende topmadras, som er omgivet af et naturligt og behageligt Tencel betræk.

Latex Deluxe

Foretrækker du en fast komfort og en kvalitetstopmadras til en god pris? Så bør du tage et kig på vores Latex Deluxe. Her får du en 50 mm. kerne af perforeret dunlop latex og dermed en fleksibel, fast og åndbar topmadras.

Topmadrasser til faste lave priser

Vores topmadrasser er altid til fast lav pris. Hos os betaler du ikke for et bestemt brand - i stedet får du værdi for pengene og kvalitetstopmadrasser, der ikke koster en formue. En topmadras kan være det sidste led, du mangler i jagten på en god nattesøvn. Vi anbefaler altid, at du udskifter din topmadras hvert 5. år. En ny topmadras i god kvalitet og med den rette komfort kan give din gamle seng en helt ny chance for at give dig en dyb, rolig og sund nattesøvn.

Valget af topmadras er individuelt - det afhænger af dine personlige præferencer og ønsker. Nogle foretrækker således en blød komfort, mens andre ligger bedst på en madras med en mere fast komfort. Du ved helt sikkert selv, hvilken komfort du har bedst erfaring med - men har du brug for ekstra vejledning, eller vil du gerne vende en af vores topmadrasser med en ekspert? Vores professionelle syvsovere sidder som altid klar til at hjælpe dig.

Kundeservice

Ring på 89 87 82 59

Vi har åbent alle ugens dage fra 08:00-22:00.

 

Eller udfyld skemaet nedenfor, så tager vi kontakt til dig hurtigst muligt.

Telefon er ugyldig
Tak, vi kontakter dig hurtigst mulig

INDKØBSKURV (0)

Du har ingen produkter i indkøbskurven

Sengefabrikken.dk ejes og drives af Sengefabrikken ApS.

Generelle oplysninger:

Sengefabrikken ApS.

CVR nr: 36453052.

Kontor: Vesterbro Torv 3, 1. sal, 8000 Aarhus C.

Telefon: 89 87 82 59.

Email: kontakt@sengefabrikken.dk.

Produktinformation

På Sengefabrikken.dk oplyses varens væsentligste egenskaber. For yderligere oplysninger eller spørgsmål til eksisterende oplysninger kan der sendes en mail til Sengefabrikken ApS via email: kontakt@sengefabrikken.dk.

Priser

Alle priserne er dagspriser og kun gældende på bestillingsdagen. Priserne ændres løbende – og ofte fra dag til dag. Køber bliver som udgangspunkt faktureret til den pris, der er gældende på bestillingsdagen. Vi har dog indført prisgaranti på alle vores produkter: hvis du fx bestiller et produkt i dag, og ser produktet til en lavere pris i løbet af de næste 30 dage, så tilbagefører vi differencen*. Alle priser er vist inkl. moms.

*Prisgarantien gælder ikke ifm. ekstraordinære kampagner, herunder Black Friday, kø-tilbud, salg af outlet varer o.l.

Betaling

På Sengefabrikken.dk kan der betales med:

Dankort, Visa/Dankort, Visa Electron, MasterCard, Mobilepay, Applepay, Anyday, Santander delbetaling.

Ved betaling med Anyday hæver vi den første betaling, når varen afsendes. Derefter betaler du en månedlig ydelse den sidste hverdag i de næste tre måneder. Denne ydelse afhænger af din ordretotal og betalingsplan. Såfremt du betaler alle rater til tiden, er der nul renter og gebyrer. Hvis du returnerer dit køb, vil din aftale med Anyday automatisk ophøre. Læs mere om vilkår for brug af Anyday her: https://da.anyday.io/terms-conditions/shopper.

Der tages ikke gebyr ved betaling på sengefabrikken.dk. De kontooplysninger du indtaster ved køb af varer bliver sendt direkte til NETS I krypteret form (SSL), som det kun er dig og NETS der kan læse. Der er således ingen andre der ser eller gemmer oplysningerne om dig. Beløbet hæves først på dit kort, når varerne sendes fra vores lager (medmindre der er tale om et specialmål). Der kan aldrig trækkes et større beløb end det, du har godkendt ved købet.

Udover at betale med dit betalingskort, så kan du også finansiere dit køb igennem Santander. Santander er uden etableringsomkostninger, og kan vælges i forbindelse med alle køb fra 5.000-60.000 kr. med en løbetid på 10-60 mdr.

Levering

Ved køb på Sengefabrikken.dk er fragten altid gratis (herunder også til alle brofaste øer) - topmadrasser og puder leveres med DSV/GLS, imens senge og større madrasser leveres med fragtmand. Levering til ikke-brofaste øer (herunder Bornholm, Fanø og Samsø) er fastlagt til 500 kroner, uagtet sengens størrelse og købsbeløbet. Beløbet for dette vil automatisk blive pålagt ordren ifm. checkout (hvor det ligeledes vil fremgå, inden du bestiller og betaler).

Fragten er i øvrigt kun et tillægskøb ifm. køb af senge, da topmadrasser, puder, lagner o.l. stadig leveres uden ekstra omkostninger til såvel brofaste som ikke-brofaste øer.

Leveringstiden er angivet på hvert enkelt produkt og varierer fra 1 dag til 7 uger (ved specialmål). Ved levering til ikke-brofaste øer må der forventes ekstra leveringstid på op til 5-10 arbejdsdage, da dette foregår med ekstern speditør.

Vi leverer til hele Danmark samt Sverige, Tyskland, Spanien og Norge. Imens fragten er gratis i hele Danmark, så leverer vi til andre lande imod et mindre fragtgebyr.

Når din ordre afsendes, så får du en e-mail med track and trace nummer. Hvis du har købt en seng, så får du ligeledes en e-mail, dog uden et track and trace nummer, da fragtmanden selv ringer dig op og aftaler en leveringsdag samt et leveringsinterval. Læs mere om levering HER.

Af sikkerheds- og forsikringsmæssige årsager må fragtmændene ikke montere gavle m.m. på væggen i dit hjem. Ved bestilling af en seng med montering, så vil gavlen altså blive monteret som en stående gavl, der sættes i spænd imellem seng og væg. Ved køb af L Beslag vil disse selvfølgelig blive monteret, således gavlen står sammen med sengen.

Ved tilkøb af montering bortfalder din fulde returret, da fragtmændene pakker sengen ud af emballagen. Vi anbefaler derfor at du besigtiger farve m.m. inden fragtmændene går igang med opsætningen. Ved montering har du naturligvis stadig mulighed for at benytte dig af vores 100 dages fasthedsgaranti, ligesom monteringen heller ikke påvirker din reklamationsret m.m.

Ved tilkøb af bortskaffelse gælder følgende regler: bortskaffelse gælder kun senge og kun én seng pr. ordre. Fragtmændene kan altså ikke bortskaffe to senge eller en sofa, sovesofa eller lignende. Herudover er det købers ansvar at sengen er skilt ad og gjort klar til afhentning; dvs. at ben m.m. skal være afmonteret, så sengen er gjort klar til at blive båret direkte til fragtbilen. Bemærk at fragtmændene i sjældne tilfælde kan afvise en bortskaffelsesopgave, hvis ikke ovenstående er imødekommet.

Ved levering til ikke-brofaste øer er det kun muligt at få leveret til kantsten (ingen opbæring, montering eller bortskaffelse).

Risikoen for hændelig undergang eller forringelse

Først på det tidspunkt, hvor de bestilte varer er kommet i købers besiddelse, overgår risikoen for, at de bestilte varer går til grunde eller beskadiges på grund af hændelige forhold, til køber.

Hvis du fortryder dit køb (fortrydelsesret)

Du har 30 dages fortrydelsesret, når du handler på Sengefabrikken.dk*. Dette er så du efter modtagelsen har tid til at inspicere varerne og sikre at de er fyldestgørende i forhold til de krav du har hertil.

Fortrydelsesfristen udløber 30 dage efter den dag du;

  1. har modtaget din vare.
  2. får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis. 

  3. får det sidste parti, eller den sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare, der består af flere partier eller dele. 


Du skal inden 30 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved e-mail til kontakt@sengefabrikken.dk. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

*Såfremt du betaler din ordre med et lån igennem Santander (finansiering), så har du kun 14 dages fortrydelsesret.

Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind i den originale emballage. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Når du sender en vare retur, så skal den være forsvarligt emballeret i originalemballagen eller en tilsvarende emballage. Herudover skal du tape din ordrebekræftelse uden på emballagen sammen med dine returpapirer, så vi hurtigt kan identificere dig som afsender. Det er desuden ikke muligt selv at fragte varen retur.

Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Grundet strenge allergihensyn må varen ikke tages ud af plastikken og tages i brug, da vi hos Sengefabrikken.dk altid sender nye varer ud - derfor er en varer i brudt emballage værdiløs for os.

Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug. Efter vores opfattelse har du taget varen i brug, når du fjerner plastikemballagen på en madras, idet du har mulighed for at fastslå varens art, egenskaber og den måde varen fungerer på, selvom madrassen er dækket af plastik.

Returadresse

Returnering af varer købt hos Sengefabrikken skal ske på følgende måde; du skal informere os omkring din returnering på mail, kontakt@sengefabrikken.dk. Herefter vil vi fremsende dig dine returpapirer, som du kan printe ud og tape udenpå din pakke sammen med din ordrebekræftelse. Bemærk at en returnering altid vil ske med samme fragtfirma, som du har bestilt med i første omgang. Er der tale om en vare sendt afsted med GLS, så skal pakken afleveres i en pakkeshop, imens der ved større varer, fx en seng, vil være afhentning af fragtmand ved kantsten på adressen.

Omkostningerne forbundet med returnering dækkes af Sengefabrikken.

Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Varer undtaget fortrydelsesretten

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

Varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg - fx i forbindelse med specialmål.

Ordrer på specialmål kan kun annulleres, hvis der opstår en markant forsinkelse (dobbelt op på den forventede leveringstid, dvs. fx leveringstid på +8 uger fra bestilling på en vare med 3-4 ugers levering). Ved specialmål kan der være små afgivelser på +/- 1-2 cm. afhængig af tykkelsen på betrækket, som ikke er dækket ind under returretten. Selve skum- eller latexkernen vil altid være det bestilte, men som tilfældet er ved standardmål, så kommer der naturligvis et betræk omkring, som vil fylde lidt ekstra.

Ifm. bestilling af specialmål - en vare skræddersyet til dig - vil betalingen blive hævet på din konto umiddelbart efter bestilling.

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb du har indbetalt til os tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet. 
Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 21 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Returnering af varer købt hos Sengefabrikken kan ske på følgende måde - du kan sende det til vores adresse: Østre Langgade 58, 8643 Ans By, Danmark. Husk altid at medsende kopi af din faktura, så vi kan finde ordren i vores system. Ved returnering dækker vi fragtomkostningerne.

Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Reklamation

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse på varekøb.
 Når du handler på Sengefabrikken.dk har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Det er selvfølgelig et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd. Du kan læse mere omkring reklamation, garanti og almen vedligeholdelse på denne side: https://www.sengefabrikken.dk/pages/garanti-vedligehold

Ved eventuelle reklamationer vil du få samme ydelse/ydelser, som du har betalt for ifm. din bestilling. Hvis du har fået leveret din seng til kantsten, så vil ombytningen til en eventuel ny del altså også finde sted ved kantstenen. Har du omvendt betalt for fx opbæring/indbæring eller opbæring og montering, så vil chaufførerne tilbyde dig samme ydelse ved ombytning, som du har fået ifm. leveringen i første omgang.

Når du reklamerer over et produkt - fx ved en transportskade - så er det vigtigt at du gemmer emballagen, selvom du tager varen i brug. Dermed har du mulighed for at emballere varen forsvarligt i den originale emballage før en eventuel ombytning finder sted.

Hvor hurtigt skal jeg reklamere?

Du skal reklamere indenfor ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Vi refunderer rimelige fragtomkostninger

Er reklamationen berettiget refunderer vi naturligvis dine (rimelige) fragtomkostninger.

Ansvarsfraskrivelse og garanti

Sengefabrikken har gjort det nemt for dig at få relevant information på andre hjemmesider igennem links. Disse hjemmesider er uden for Sengefabrikkens kontrol. Vi kan derfor på ingen måde drages til ansvar for indholdet på disse sider.

Oplysninger om de bestilte varer fra sådanne hjemmesider indgår ikke i beskrivelse af de bestilte varer i aftalen mellem køber og Sengefabrikken.dk, varerne opfylder således købers forventninger, såfremt de svarer til produktets egen beskrivelse.

Nyhedsbrev

Ved tilmelding til nyhedsbrev videregiver vi ikke din information til tredjepart, men bruger den udelukkende til internt brug, og det er altid muligt at afmelde sig.

Børn og unge under 18 år

Du skal være fyldt 18 år for at handle hos os - er du under 18 år skal du have samtykke fra dine forældre. Når du tegner abonnement/betaler med kreditaftale, skal du indtaste fødselsdato, så vi sikrer, at du er over 18 år. Er du under 18 år skal aftalen indgås af en forælder. En aftale kan altid let annulleres af en forælder, hvis det skulle vise sig, at den er blevet indgået af et barn eller en person under 18 år.

Hvad gør vi med dine personlige oplysninger (persondatapolitik)

For at du kan indgå aftale med os på Sengefabrikken.dk, har vi brug for følgende oplysninger:

  • Navn

  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-mail adresse

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål, at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos Sengefabrikken ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger, der indsamles og hvorfor.

Direktøren og ejere samt ansatte hos Sengefabrikken har adgang til de oplysninger, der registreres om dig.

Vi opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret.

Vi transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.

Oplysninger afgivet til Sengefabrikken.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand, og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.
 Ved tilmelding til nyhedsbrev registrerer vi din e-mail adresse. E-mail adressen videregives ikke til andre, udover den benyttes i 1) Yotpo, en uafhængig tredjepart der efterfølgende sender dig en e-mail omkring din tilfredshed med produktet du har købt, 2) TrustPilot der ligeledes sender dig en invitation til at anmelde dit køb samt 3) Qualtrics der benyttes til at opnå et større kendskab til dig som kunde (herunder din demografi). De oplysninger vi indsamler via Qualtrics bruges udelukkende til internt brug. Det er altid frivilligt om du vil udfylde de spørgeskemaer, vi sender til dig - herunder også hvilke dele af spørgeskemaet, du ønsker at udfylde. 

Som registreret hos Sengefabrikken ApS har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i, hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter Persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Sengefabrikken via e-mail kontakt@sengefabrikken.dk.

Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til kontakt@sengefabrikken.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Hvis du vil klage, kan du tage fat i forbrugerombudsmanden:

Forbrugerombudsmanden.dk

forbrugerombudsmanden@kfst.dk

Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby

Tlf: 41715151 (Hverdage 9-12).

Enhver tvist mellem forretningen og kunden er underlagt dansk lov.