Chat with us, powered by LiveChat Sveder du om natten? Få forklaringen og gode råd her Sveder du om natten? Få forklaringen og gode råd her– Sengefabrikken

Tendens til nattesved? Sådan undgår du at vågne op badet i sved

Tendens til nattesved? Sådan undgår du at vågne op badet i sved

Døjer du med nattesved?  

De fleste har prøvet at vågne op om natten med svedeture eller til en våd hovedpude, som er gennemblødt af sved. Når vores sovetemperatur bliver for høj, påvirker det vores søvn negativt. Vi sover uroligt, vågner ofte og vender og drejer os i et desperat forsøg på at blive kølet ned.  

En god og dyb nattesøvn er afgørende for vores ve og vel. Det er om natten, vi restituerer og slapper af, så vi kan vågne op veludhvilede og fyldt op med overskud. En dårlig søvn som følge af nattesved er derfor yderst problematisk for vores daglige overskud. Hos Sengefabrikken synes vi, at alle fortjener en god nattesøvn, og vi vil altid gøre vores bedste for at hjælpe dig godt på vej med netop det. 

Derfor sveder du om natten 

Der kan være mange grunde til nattesved. En af forklaringerne er overgangsalderen, hvor kroppens produktion af østrogen falder, hvilket kan forstyrre kroppens termostat og lede til svedeture om natten. Samtidig kan nattesved skyldes for højt stofskifte. Øget svedtendens er nemlig en hyppig bivirkning for personer, der liger af højt stofskifte. Almindelig sygdom som feber kan også være forklaringen, mens nogle typer medicin kan påvirke og øge svedproduktionen. 

Hvis du har været stresset i en periode, kan du også i nogle tilfælde opleve at få hedeture om natten. Når kroppen er fyldt med stresshormoner, sættes der gang i varmeprocesserne, og det kan altså være en af forklaringerne på, at du har det for varmt om natten. 

Vi mennesker er forskellige, nogle har det varmt og andre fryser altid. Der behøver således ikke være en dybere årsag til, at du er en af dem, der kæmper med nattesved – men heldigvis er der en hel masse, du kan gøre for at undgå hedeture om natten. 

Undgå svedeture om natten med åndbare materialer 

En af de metoder, man kan tage i brug for at komme hedeture om natten til livs, er at tage et nærmere kig på de materialer, man sover i. Nogle materialer er således langt mere åndbare og kølende end andre, og det kan faktisk have enorm betydning for sovetemperaturen.  

Det første du bør overveje for at skabe et mere kølende soveklima, er din topmadras. Hvis du har en topmadras med for eksempel memory skum, er det ganske naturligt, at den bliver varm. Memory skum optager nemlig din kropsvarme, og bruger den til at forme sig efter din krop. Hvis du ikke døjer med nattesved, og ønsker en trykaflastende topmadras med en blød komfort, kan memory skum være det helt perfekte valg, men hvis du ønsker en kølende effekt, bør du udskifte den. I stedet bør du tage et kig på topmadrasser med latex. Latex som materiale er ventilerende og åndbart, og giver dig en kølende effekt. Udover at være opmærksom på madraskernens materiale, kan det også være en god idé at vælge det helt rette betræk. Naturlige madrasbetræk er nemlig mere åndbare end syntetiske, og det er vigtigt for din kropstemperatur i løbet af natten. Vælg derfor altid topmadrasser i naturligt betræk som for eksempel bomuld eller tencel betræk.  

Du kan for eksempel tage et nærmere kig på vores Prima Latex topmadras. Topmadrassen består af perforeret latex, som sørger for ekstra åndbarhed og ventilation, mens den tilmed er betrukket med et 100% naturligt Tencel betræk, som er varmeafledende. Tencel er et naturmateriale, som minder om bomuld, men som er en anelse bedre til at transportere fugt og sikre en tør og behagelig overflade. 

Udover latex, bomuld og tencel betræk findes der også andre åndbare materialer, som du med fordel kan tilføje til din sengekonstellation. Om det er som dyne, hovedpude eller rullemadras så vil kombinationen af åndbare materialer samlet set minimere dine svedeture og give dig en dybere og skønnere nattesøvn.  

Når du kigger efter åndbare materialer, bør du også holde øje med Kapok. Kapok er en naturfiber, der indeholder 80% luft, og som er 8 gange lettere end bomuld. Det gør materialet enormt varmeregulerende, ligesom den lette fiberstruktur også gør kapok til verdens mest åndbare naturfiber. Kapok er desuden 100% økologisk og forarbejdet og produceret uden brug af pesticider eller insektmidler. Alle disse egenskaber gør det umuligt for husstøvmider og andre typer af mider at leve i kapok.  

Hos Sengefabrikken har vi et stort udvalg af produkter, der indeholder den fantastiske åndbare kapokfiber. Du kan tilføje vores kapok rullemadras ovenpå din åndbare topmadras og få den helt rette temperatur, ligesom du kan finde dyner og hovedpuder med kapok her på siden også.  

Der er altså hjælp at hente til dig, der døjer med nattesved eller deciderede hedeture om natten. Med de helt rette åndbare og naturlige materialer kan du sove godt uden for høje temperaturer og for mange forstyrrelser. 

 

Få den hjælp du behøver 

Som vi startede med at skrive, så synes vi, at alle fortjener en god nattesøvn – og vi vil så gerne hjælpe dig med det! Uanset om du bøvler med komfort, rygproblemer, svedeture eller blot trænger til en ny seng, så sidder vi klar til at vejlede dig.  

Vores søvnspecialister kan hjælpe dig med at udvælge de helt rette åndbare materialer, som passer til dine behov og til den sengekonstellation du har. Vi sover næsten en tredjedel af vores liv, og derfor synes vi, at det er afgørende at investere i sin søvn. Du kan altid ringe til os, sende os en mail eller chatte med os direkte her på siden. Vi sidder klar til at hjælpe dig af med svedeture om natten. 

Hvad kigger du efter?

INDKØBSKURV